Overnight oat er en kold morgengrød, som mikses sammen aftenen før, hvorfor det er en rigtig god morgenmad at tage med på farten, hvis man skal hurtigt ud af døren. 

Jeg har lavet flere udgaver af overnight oat, f.eks. med rabarber eller med æble og gulerod. Jeg synes selv, det er en dejlig grød som alternativ til den lune havregrød, hvis man ikke lige har tid til at røre den sammen, eller foretrækker noget koldt til morgenmad. 

Overnight oat med banan og kokos

1 pers

Ingredienser:
1 banan
1 spsk kokosmel
1 dl havregryn
1 dl mælk

Topping:
Banan
Hakkede chokolade
Kokosmel
Mandelsmør eller peanutbutter
3 spsk mælk eller andet surmælksprodukt

Fremgangsmåde:

Dag 1:

1. Skær 1/3 fra af bananen og pak den ind og læg i køleskabet. Den resterende 2/3 moses med en gaffel i en beholder. 
2. Bland derefter kokosmel, havregryn og mælk i. Bland godt rundt. Kom låg på og sæt på køl til dagen efter. 

Dag 2:

3. Kom overnight oat i en skål og bland med 3 spsk mælk eller et andet surmælksprodukt. 
Skær din gemte 1/3 banan i skiver og top på din grød sammen med hakkede chokolade og mandelsmør eller peanutbutter og kokosmel. 

TIP: Har du mere tid kan jeg klart anbefale at stege dine banan skiver på panden i lidt smør, så de bliver gyldne på hver side. Det smager så skønt oven på grøden!