Ramsløgen pibler frem over det hele i Risskov og spreder en duft af løg, så selvfølgelig skulle deres laves opskrifter med det. 

Dette er et groft madbrød, som er hurtigt at bikse sammen, helt uden at skulle have hænderne i det. Derudover kan det også laves uden den helt lange hæve tid.

Ramsløg har en fin smag af hvidløg med en anelse strejf af porre. Det er normalvis i sæson i april og maj, men det er formodentligt de forårslignende dage i februar der har sat gang i væksten af ramsløg.   

Madbrød med ramsløg og rosmarin

Ingredienser:

½ liter lunkent vand

25 gram gær

½ tsk. salt

½ tsk. honning

2,5 dl havregryn

4 dl hvedemel

1,5 dl fuldkornshvedemel

½ dl olie

5-7 blade ramsløg 

½ spsk. tørret rosmarin 

½ tsk. salt

Fremgangsmåde:

1. Opløs gæren i det lunkne vand.

2. Rør honning og rør rundt.  salt i.

3. Tilsæt havregryn og groft mel. Rør godt rundt 

4. Kom salt i. 

5. Tilsæt nu til sidst hvedemel og rør godt rundt. Dejen får en konsistens som tyk havregrød.

5. Beklæd et ildfast fad med bagepapir og hæld dejen heri. Fordel dejen med en dejskraber.

7.Topping: Hak ramsløg fint og bland med olie og de resterende ingredienser. 

8. Fordel olieblandingen på dejen og stik lidt ned i det med fingrene. Drys evt. med ekstra salt.  

9. Lad dejen hæve i 2 timer eller sæt brødet til lynhævning ½ time i ovnen på 50 grader varmluft. 

10. Skru herefter temperaturen op på 225 grader varmluft og bag brødet ca. 20-25 min. i ovnen.

Brødet er færdigt når det er sprødt og gyldent.