Denne kage er lavet på de herlige butterbeans, som er store hvide bønner, som smager så herligt og er gode fede i sin smag. Mine overvejelser før jeg lavede denne kage, var at forsøge at lave en kage på bønner og skulle være dejlig syrlig. Det lykkedes heldigvis, at lave en kage, som er syrlig, men har selvfølgelig stadig en sødme i sig, som en kage skal have. 

Er du endnu mere nysgerrig på at lave kage med bønner, så prøv også denne kage lavet på kikærter og med chokolade og peanuts. Find den her

Jeg fik lov, at servere kagen til min venindes fødselsdag og den faldt heldigvis i god jord rundt om bordet. Der kom bl.a. kommentarer om, at den mindede om en citronmåne, derfor tillader jeg mig at tilføje det til kagens titel ;-) Håber også den falder I god jord og kan skabe lidt glæde ude hos jer. 

Butterbeans cake ala citronmåne

Ingredienser:
1 dåse butterbeans
1 ¼ dl havregryn
¼ dl vand  
¼ dl olie 
Skal og saft fra 1 økologisk citron 
1 tsk bagepulver 
¼ tsk salt
1 ¾ dl sukker

Glasur:
7 spsk flormelis
9 tsk citronsaft

Fremgangsmåde:
1. Kom det alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det grundigt, til en ensartet masse. 
2. Beklæd en springform (20 cm i diameter) med bagepapir. Bag kagen i 40 min. ved 175 grader varmluft . Lad kagen afkøle når den kommer ud inden du tager den op af formen. Kagen har godt af at stå natten over på køl, da den vil sætte sig mere og smagene trække mere frem. 
3. Bland ingredienser til glasuren og fordel på kagen.