Vi er gået ind i efteråret og må indrømme, at jeg er vild med det! Det medfører nemlig også en masse dejlige råvarer, bl.a. græskar. Denne søde og smagfulde grøntsag kan varieres på rigtig mange måder og kan bruges både i det salte og det søde køkken.

Jeg har her kastet mig ud i at bruge den i en granola. Tidligere har jeg lavet granola udelukkende med æblemos eller most banan, men nu skulle den søde og bløde hokkaidogræskar også have et forsøg sammen med æblemos. Et forsøg som gik godt! Du får her opskriften på en sprød granola, som giver knas på toppen på din yoghurt. Derudover har den alle de varme krydderi, som dufter så dejligt og minder en smule om jul ;-)

Efterårsgranola med græskar og æblemos
Ingredienser:
200 g hokkaido græskar, kogt
100 g æblemos
2 spsk honning
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt nelliker
½ tsk vaniljesukker
5 dl havregryn
½ dl græskarkerner
1 dl rosiner
1 dl mandler
½ dl solsikkekerner
2 spsk chiafrø
½ dl boghvedekerner

Fremgangsmåde:
1. Skær hokkaido i mindre stykker, og kog det i ca. 10-15 min. til det er mørt. Lad det afkøle
2. Blend kogt græskar, æblemos, honning, kanel, kardemomme, nelliker og vaniljesukker til en ensartet mos. Brug eksempelvis en stavblender.
3. Bland havregryn, græskarkerner, rosiner, hakkede mandler, solsikkekerner, chiafrø og boghvedekerner sammen og bland det derefter med mosen. Rør det hele godt sammen.
4. Fordel granolaen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
5. Bag det i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 40 min., indtil det er sprødt og gyldent. Rør i granolen jævnligt imens det er i ovnen.