Havregrynskugler hører julen til (men kan da egentligt også spises resten af året), og disse er en lidt anderledes udgave. De er nemlig lavet med Toftkærs dadelmasse Naturlig Sød med smag af rom. Jeg var med i deres udfordring, om at lave snacks på under 15 min. og der blev denne opskrift til. Kort fortalt gik det ud på, at de sendte produkter til os, som havde tilmeldt os, og vi returnerede med opskrift, billeder og video.


Toftkær har udviklet 4 dessertruller med forskellige smage, men min favorit er helt klart denne med smag af rom.
Havregrynskuglerne er gode både, når de lige er lavet, men smager virkelig også dejligt, når de lige får lov at trække i køleskabet natten over.
Jeg topper dem med syrlig frysetørret granatæblekerner, men det kunne lige så godt være et andet tørrede syrligt bær. Syrligheden passer rigtig godt til den intense kakao og rom smag.

Havregrynskugler (18 kugler)
Ingredienser:
100 g Naturlig Sød med rom
50 g blødt smør
25 g chokolade
1 spsk kakao
50 g havregryn

Topping:
Frysetørret granatæblekerner

Fremgangmåde:
1. Blød smøren op i mikroovnen, hvis den er hård.
2. Hak chokoladen fint.
3. Bland havregryn, kakao og hakkede chokolade.
4. Ælt det derefter sammen med de øvre ingredienser.
5. Form til små kugler og top med frysetørrede granatæblekerner.
Opbevar på køl i lukket beholder.