Vi er igen nået til årstiden, hvor grønkål er i sæson. Den grønne grøntsag som er fyldt med gode fibre til maven og en helt masse vitaminer og antioxidanter, som er gode for os. Så er der overhovedet noget dårligt og sige som den? For nogen måske… For hvordan er det nu lige man gør grønkål smagfuldt og spændende? Mange har måske svært ved, hvordan de skal bruge grønkål, og hvordan man får det til at smage godt?


Nedenfor kan du finde inspiration til, hvordan grønkål kan indgå i en fyldig salat. Salaten er dejlig mættende og gør mange af dine smagsløje rigtig glade, da du både for noget bitterhed fra grønkål, sødme fra buttersquash samt det salte fra de knasende mandler og den cremede feta. Mmmhhh, er der vidst kun at sige.

Cous cous salat med bagt græskar, grønkål og soyaristede mandler (2 pers hovedret/4 pers tilbehør)
Ingredienser:
2 dl fuldkorns cous cous
2 dl kogende vand
1½ -2 spsk olivenolie
½ buttersquash
2 spsk olie
salt og peber
5 stilke grønkål
olie til stegning
1 fed hvidløg
1 dl ærter

Top med feta og soyaristede mandler

Soyaristede mandler
50 g mandler
1½ – 2 spsk soya

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
2. Fjern kerner fra græskar og skær græskar i tern (ca. 2 x 2 cm). Kom græskartern på en bageplade beklædt med bagepapir.
3. Vend græskartern med olie og krydder med salt og peber. Bag i 25 min.
4. Kom cous cous i en skål og drys med salt og peber. Overhæld med 2 dl kogende vand og dæk med en tallerken eller et låg. Lad det stå i 10 min.

Lav de soyaristede mandler:
5. Kom mandlerne på en pande og skru op på fuld styrke. Ryst mandler imens de får farve.
6. Når de er gyldne tages panden af blusset og soya tilføjes. Rør godt rundt til alt soyaen er trængt ind i mandlerne, derefter hældes de på et stykke bagepapir.

7. Skær bladene fra grønkål i strimler (den seje stilk skal ikke bruges).
8. Steg hårdt grønkål i lidt olie på en pande 1-2 min. Tilføj 1 presset hvidløg og steg yderligere 1 min.