Dette er en rigtig lækker kage, når dig og dine nærmeste skal forkæles. Den har en dejlig karamel topping og noter af frisk appelsin og bitter mørk chokolade.
Jeg serverede den til min søsters fødselsdag, og den blev et sikkert hit hos familien. Bunden er en klassisk sandkage lignende sag, hvor æble-karamel-toppen lige løfter kagen smagsmæssigt og giver prikken over i’et.


Jeg forestiller mig at man godt kunne skifte ud i nogle af råvarerne, f.eks. lave en version med pære og hvid chokolade. Det ville helt sikkert også være et hit!
En kage som er nem at lave og oplagt til en grå dansk efterårsdag.

Mandelkage med æble-karamel-topping
Ingredienser:
150 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
Revet skal og saft fra en økologisk appelsin
275 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 æbler uden skræl
80 g mørk chokolade

Topping:
50 g smør
100 g sukker
1 ½ spsk hvedemel
125 g smuttede mandler

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Rør smørret med sukkeret og tilsæt derefter ét æg ad gangen. Rør godt rundt.
3. Bland fintrevet appelsinskal og appelsin saft i.
4. Bland hvedemel og bagepulver i dejen.
5. Hak chokoladen groft og bland i dejen.
6. Smør en springform (24 cm) med smør og fordel dejen heri.
7. Skær æblerne i tern og fordel dem ud over kagen. Tryk dem led ned i dejen.
8. Bag kagen i 45 min.
9. Smelt alle ingredienserne til topping i en lille kasserolle og tag det af varmen, når det begynder at boble.
10. Tag kagen ud af ovnen og skru op for varmen til 190 grader. Smør topping på kagen og bag den yderligere i 10 min.