Tærte med græskar, grønkål og gedeost

Yes, endelig er det til at finde græskar i supermarkederne igen! Det smager så dejligt, når det bliver bagt og kunne spise det i tonsvis. Det er længe siden, at jeg har lavet tærte og nu fik jeg en god veninde til frokost, så tænkte haps, det skal vi da have!

Jeg har lavet mange tærter igennem tiden, men jeg har dog aldrig prøvet med græskar, men det var helt sikkert ikke sidste gang! Sødmen fra græskar harmonerer godt sammen med den kraftige smag af gedeost. Hvis du ikke er fan af gedeost kan du også sagtens bruge andre typer af ost for eksempel feta.

Tærte med græskar, grønkål og gedeost
Ingredienser:
Dej:
1 dl vand
¼ dl oliven olie
80 g hvid fuldkorns hvedemel
100 g hvedemel

Fyld:
½ hokkaido græskar
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Ca. 60 g frisk grønkål

Æggemasse:
5 æg
¾ dl mælk
150 g gedeost i små tern
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Start med fyldet. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Halverer græskaret og fjern kerner.
2. Skær græskar i tern (ca. 1 x 1 cm) og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene i olivenolie og drys med salt. Bag ternene i ca. 20 min til de er møre.
Lav nu tærtebunden.
4. Bland alle ingredienserne til dejen sammen, og rul den ud på et let meldrysset bord. Læg den i en tærteform (ca. 22 cm)
5. Prik bunden med en gaffel og bag den i ca. 10 min. ved 175 grader.
6. Fordel de bagte græskar tern, finthakket grønkål på den forbagte tærte bund.
6. Pisk æggemassen sammen og hæld udover.
7. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.

 

 

 

2 Comments

  1. Lækker tærte.. Lavede den til aften, og den faldt i god jord hos familien – selv den mindste på 2 år kunne lide den :)

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

© 2017 Suitfood

Theme by Anders NorenUp ↑