Har du indimellem en kød fri dag, så er denne salat et godt bud på en fyldig og mættende salat, som er rig på kostfibre. Den kan også sagtens bruges som tilbehør til et stykke kød eller fisk. Salaten kan du både servere lun eller kold.


Salaten er egentligt lavet ud fra, hvad jeg lige havde i køleskabet og køkkenskabene, så det var lidt et sats at kombinere disse råvarer, men jeg synes resultatet blev ret godt, hvis jeg skal selv sige det. En salat med masser af smag og giver en rigtig god mæthed. Råvarerne i salaten kan skiftes ud alt, hvad du har i køkkenskabene f.eks. kan perlespelt erstattes med bulgur, perlebyg m.fl.

Speltsalat med linser og sød kartoffel
Ingredienser:
1 dl grønne linser
½ l vand
½ tsk salt

140 g perlespelt
1 sød kartoffel (ca. 450 g)
80 g feta (puck-ost)
25 g bredbladet persille

Dressing:
1 spsk æblecidereddike
2 spsk olivenolie
1 spsk sirup
Salt

Fremgangsmåde:
1. Skyl linserne under koldt vand i en sigte.
2. Bring linser, vand og salt i kog og lad det koge ved svag varme under låg i ca. 15-20 min. Hæld linserne i en sigte og lad dem dryppe af.
3. Kog perlespelt efter anvisning på posen.
4. Skræl sød kartoffel og skær i tern ca. 1 x 1 cm. Fordel dem på en bageplade belagt med bagepapir og fordel olien udover så det kommer på alle tern. Drys med salt og peber. Bag dem ved 200 grader varmluft i 25 min.
3. Bland alle ingredienserne til dressingen.
4. Hak persillen groft.
5. Bland det hele sammen og smuldr feta i.
6. Kom det i en skål eller på et fad og top med lidt feta.
Serverer som tilbehør eller som hovedret evt. med et stykke godt brød.