En fyldig salat som er helt perfekt som hovedret eller blot som tilbehør til et grillet stykke kød. Salaten harmonerer rigtig godt i sine smage og teksturer, da den både har det søde fra rosiner, det stærke fra chili og det sprøde fra kålen.
Hvis du ikke er den store tilhænger af chili, så vil jeg anbefale kun at bruge ½ eller ¼ af den angivet mængde.

Speltsalat med spidskål og stegte aubergine (2 personer hovedret/4 personer tilbehør)
Ingredienser:
3 dl perlespelt
1 aubergine
4-6 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
2 tsk tørrede chiliflager
¼ – ½ spidskål
1 tsk honning
2 spsk hytteost
2 spsk rosiner
2 spsk ristede solsikke- og græskarkerner (1 spsk af hver)

Dressing:
4 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Skyl speltkerne og kog dem efter posens anvisning og afkøl.
2. Skyl auberginen og skær den i små tern (ca. 1 x 1 cm)
3. Hak hvidløg fint og svits det i olie på en pande i ca. 1 min (det skal ikke tage farve).
4. Tilsæt chiliflager og auberginetern. Lad det stege i 5-6 min. til auberginerne er bløde og gyldne. (Muligvis der skal tilsættes lidt olie undervejs). Smag til med salt og peber. Kom til sidst en 1 tsk honning på panden og lade det smelte og rør sammen med auberginetern.
5. Snit spidskål helt fint og bland sammen med de kogte speltkerner.
6. Bland alle ingredienser til dressingen og bland sammen med speltkerner og spidskål. Sørg for at fordele dressingen, så det kommer ud over det hele i salaten.
7. Fordel aubergine-blandingen ovenpå salaten.
8. Dræn hytteosten ved at komme den i en si og overhæld den med koldt vand, så du ender med kun de små runde kugler.
9. Top salaten med drænet hytteost, rosiner og ristede kerner.