Trifili er en sød sag, der kan varieres på mange måde. Jeg havde kefir fra Arla Essens i køleskabet og tænkte, at det måtte da også kunne bruges til en sød sag. Der er andre leverandører som laver kefir, men vær opmærksom på fedtprocenten i dem. Den fra Arla Essens indeholder 4 g pr. 100 g., men jeg ved der findes nogen på 1,5 g pr. 100 g., hvis man vil spare lidt på fedtet. Jeg synes dog, at den fra Arla Essens er super lækker og den bedste, efter min smag.

Frugt kombinationen af banan og appelsin har jeg længe været fan af, og ofte også dem jeg blander med yoghurt eller skyr til mit morgenmad. Jeg synes den friske søde appelsin smager dejligt sammen med den søde og mere fede fornemmelse fra banan. Du kan skifte det ud alt efter, hvad du er mest til, f.eks. er rabarber i sæson nu, så det ville være oplagt at komme i.

Trifili med kefir (2 personer)
Ingredienser:
1 appelsin
1 banan
5-6 mynteblade
Kefir fra Arla Essens

Fremgangsmåde:
1. Skær appelsinen og skær den i tern. ¨
2. Skær mynte bladene i mindre stykker og skær skiver af bananen.
3. Bland appelsin, banan og mynte sammen i en lille skål.
4. Kom lidt frugtsalat i munden af to må glas. Her efter hældes kefir over og gentag igen lag med frugtsalat og kefir. Top trifili med mysli eller crumble.