Der er ikke noget som en kage med masser af frosting på toppen– det skal man ikke gå ned på! Og det gør jeg bestemt heller ikke på denne kage. Denne kaffekage er toppet med flere ”lag” af peanutbutter creme – ja, så det halve kunne måske være nok ;-) hvis man ikke har en lige så stor sød tand som jeg. Du kan derfor muligvis godt regulerer lidt ned i mængderne af toppen, hvis du blot bare vil have et tyndt lag til at ligge.

Kagen er meget nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Hvis du ikke lige har espresso kaffe, kan du blot lave en meget stærk kop kaffe ;-)
Selve kagen er dejlig kompakt og fast og derfor harmonerer det godt inde i munden med den bløde peanutbutter-creme på toppen. Jeg brugte crunchy peanutbutter, men hvis du er mere til den smooth udgave, så brug bare den.

Kaffekage med peanutbutter-creme
Ingredienser:
100 g blødt smør
55 g sukker
85 g hvedemel
¾ dl kartoffelmel
2 tsk kakaopulver
1 spsk espresso
¾ tsk bagepulver

Peanutbutter-creme:
¾ dl peanutbutter
3 dl flormelis
150 g flødeost
1 spsk espresso
Saltede peanuts til pynt

Fremgangsmåde:
1. Pisk smør og sukker sammen til det er lyst.
2. Bland mel, kartoffelmel, kakaopulver og bagepulver sammen og rør det sammen med smørblandingen sammen med espresso til en dej.
3. Tril kugler af dagen og læg dem tæt sammen i en springform (beklædt med bagepapir (20 cm. diameter)). Lav en lille fordybning i hver kugle.
4. Bag kagen midt i ovnen i ca. 10-12 min. ved 200 grader. Lad den køle helt af før du kommer peanutbutter-creme på toppen.

Peanutbutter-creme:
6. Rør alle ingredienserne sammen undtagen de saltede peanuts. Kom det i en sprøjte pose og lav små dutter på den afkølede kage og top med saltede peanuts.