Dette bananbrød minder meget om en banankage, som du også kan finde her på bloggen, men dette er mere fast i det og mere brød-agtig i konsistensen. Det har en dejlig sødme fra banan med strejf af friskhed fra appelsin. Nyd en skive til brunchbordet, eftermiddagskaffen eller hvis den søde tand også melder sig om aftenen og prøv endelig med lidt smør på eller måske endda nutella – det ville sikkert være lækkert.


Bananbrødet kan varieres i mange former. Jeg tænker i hvert fald, at jeg skal have prøvet, at lave en udgave med hasselnødder i og en anden udgave hvor jeg erstatter appelsinskal med citronskal. Har du andre gode variationer? Skriv dem endelig gerne retur til inspiration.

Bananbrød med appelsin
Ingredienser:
85 g hvedemel
85 g grahamsmel
85 g brun farin
¾ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
¼ tsk salt
50 g mørk chokolade, groft hakket
½ dl olivenolie
2 æg
2 meget modne bananer
½ dl fraich 9 %
1 spsk appelsinskal, økologisk

Glasur:
60 g glormelis
Appelsinsaft fra næsten en hel appelsin

Fremgangsmåde:
1. Bland de 2 typer mel, brun farin, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål med den hakkede chokolade.
2. Pisk olivenolie, æg, bananer, fraich, appelsinskal sammen i en anden, og vend det forsigtigt i melblandingen til en jævn dej.
3. Hæld dejen i en smurt form, fx en rund form med rul i midten eller en anden passende form.
4. Bag brødet i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min., til bananbrødet er gennembagt, men stadig fugtig. Lad kagen køle af på en rist.
5. Glasur: Rør flormelis og appelsinsaft sammen til en tyk glasur. Fordel glasuren på det afkølede bananbrød, og server.