Skal du have en nem og smagfuld aftensmad, så er tærte altid en god løsning. Det gode ved tærte er også, at det smager næsten lige så godt koldt, så resten kan du bare tage med på madpakken dagen efter.
Denne tærte er toppet med valnødder, hvilket giver det crunchy element til det bløde fyld. I stedet for valnødder, kan du også bruge alle andre typer af nøder eksempel hasselnødder.

Tærte med spinat, svampe og feta
Ingredienser:
Dej:
1 dl vand
¼ dl oliven olie
75 g fuldkornshvedemel
100 g hvedemel
20 g havregryn

Fyld:
1 løg
1 fed hvidløg
100 g spinat fra frost (vandet er vredet fra)
1 porre
250 g svampe

Æggemasse:
3 æg
½ dl mælk
80 g feta (Jeg brugte Puck)
2 ½ spsk creme fraiche (9%)
Salt og peber

Topping:
35 g valnødder

Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne til dejen sammen, og rul den ud på et let meldrysset bord. Læg den i en tærteform (ca. 35 cm x 11 cm)
2. Prik bunden med en gaffel og bag den i ca. 10 min. ved 175 grader. Mens den bages laves fyldet
3. Skær løget i tern svits sammen med presset hvidløg på en pande i ca. 2 min.
4. Skyl porre og svampe grundigt og skær dem i skiver. Svits dem sammen med løgene i yderligere ca. 10 min. Fordel det i tærtebunden
5. Pisk æggemassen.
6. Vrid spinat for væske og pisk det i æggemassen. Hæld det ud over grøntsagsfyldet.
7. Drys grovhakket valnødder.
8. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.