img_4711
Havtorn er i sæson i september og oktober, og jeg var så heldig af få en pose hjemme fra Fyn til fryseren. Hvis du ikke kan finde dem ude i naturen, så kan de også købes i supermarkederne. Det er nok lidt lettere denne vej, da jeg har hørt, at de er nogle værre nogen både at plukke og ordne efterfølgende. Et trick er dog at klippe grenene af, komme dem i fryseren og når de er frosne kan bærrene let bankes af.

img_4717
Nu skulle dem fra fryseren bruges og hvorfor ikke lave en lækker kage at forkæle sig med i de mørke efterårsdage. Havtorn er meget sure i sin smag og derfor kompenser de rigtig godt til den fede smag fra hvid chokolade i en dejlig brownie. Det er en god idé at lave den i god tid, da den har bedst af at stå og samle sig i køleskabet natten over. Havtorn kan du sagtens erstattet med andre syrlige bær og stadig opnå en dejlig kageoplevelse!

Blondie med havtorn
Ingredienser:
150 g smør
150 g hvid chokolade
120 g sukker
3 æg
75 g mel
lidt salt
50 g mandler
50 g hakket chokolade
100 g havtorn (fra frost)

Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
2. Smelt smør og hvid chokolade over et vandbad.
3. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til det er lyst og luftigt.
4. Vend smør og den smeltede chokolade i.
5. Hak mandler og chokoladen groft og vend det i dejen.
6. Vend havtorn i dejen.
7. Hæld dejen i en form (ca. 20 x 20 cm) der er foret med bagepapir.
8. Bag kagen i ca. 30 min. Den skal føles en smule ubagt for at den får den helt rigtige konsistens.
9. Lad kagen køle af i formen og stil den gerne i køleskabet efter lidt tid, så den bliver fast.
img_4720