img_4599Det vrimler med æbler på æbletræet, så det er bare med at bruge dem lige nu, hvor de også smager af mest. Denne æblekage minder om mange andre, men har et lille twist med kokos, som passer rigtig godt sammen med det søde og syrlige fra æblet. Kagen skal helst påbegyndes dagen i forvejen, da æblerne skal stå og trække sammen med sukker og vanilje.

Æblekage
Ingredienser:
450 g skrællet æbler i tern (ca. 2 cm)
125 g sukker
1 vaniljestang

125 g sukker
125 g smør
60 g mel
100 g kokosmel
1 æg
1 tsk bagepulver
40 g grovhakket mandler

Fremgangsmåde:
1. Æbler, sukker og korn fra vaniljestang blandes og står og trækker natten over. Det er en god idé at tage korn ud fra vaniljestang og bland med lidt sukker på et skærebræt så kornene adskilles. Læg også gerne vaniljestang uden korn med i blandingen.
2. Blandingen kommes i en smurt tærteform. Husk at tage vaniljestangen fra.
3. Rør smør og sukker sammen og tilsæt derefter æg.
4. Kom derefter resten af ingredienserne i og fordel blandingen oven på æblerne.
5. Bag ved 185 grader i 45 min.

Serverer med flødeskum, creme fraiche eller skyr.

img_4613