Jeg har længe gerne ville prøve at lave en koldskålscheesecake, fordi jeg er helt vildt med koldskål her om sommeren. Og så er cheesecake jo bare lækkert, så hvorfor ikke kombinerer de to ting. Jeg har dekoreret kagen med blåbær støv fra Mill & Mortar. Det giver også en smule syrlighed og friskhed til kagen.

Koldskålscheesecake med blåbær støv
Ingredienser:
Bund:
200 g kammerjunker
75 g smør
1 tsk vaniljesukker

Fyld:
4 blade husblas
1 dl mælk
3 spsk sukker
1 vaniljestang
5 dl kærnemælk
Skal og saft fra en økologisk citron
200 g neutral flødeost (ikke light-udgaven)
30 g flormelis

Pynt:
Drys med skovbær drys

Fremgangsmåde:
Bund:
1. Knus kammerjunkerne til fine små krummer i en minihakker og bland dem med smeltet smør og vaniljesukker.
2. Beklæd en springform (18 cm) med bagepapir og pres kammerjunkermassen godt sammen i bunden af formen. Stil den i køleskabet.

Fyld:
3. Udblød husblassen i koldt vand i 15 min.
4. Varm mælken op i en kasserolle til det koger under konstant omrøring, så det ikke brænder på. Opløs sukkeret i mælken.
5. Hæld mælken i en skål. Bland vaniljekorn med 1 tsk sukker på et spækbræt, så kornene bliver adskilt og kom dem i den varme mælk.
6. Vrid husblassen godt og opløs den i den varme mælk. Det er vigtigt mælken stadig er godt varm ellers vil husglassen ikke opløse sig.
7. Rør kærnemælk i den varme mælk.
8. Riv citronskal fint og rør det i mælkeblandingen.
9. Vend flødeost med presset citronsaft og flomelis i en anden skål.
10. Rør derefter mælkeblandingen sammen med flødeostmassen til en ensartet masse.

11. Fordel fyldet på den afkølede kagebund og stil på køl i mindst 4 timer.
12. Pynt kagen med blåbærstøv lige før servering.

IMG_3596