IMG_3229Sommeren nærmer sig, så jeg har været i køkkenet for at lave is. Denne gang har jeg forsøgt mig med en yoghurt is med rabarber, som er lavet uden ismaskine. Dette kan godt lade sig gøre, bare man er opmærksom på isen under nedkøling. Det skal siges, at det er mere optimalt at bruge en ismaskine, da man ikke kan undgå at den krystalliserer lidt uden denne maskine. Den har dog stadig sin sødme og er cremet i mundet. God sommer!

Frozen yoghurt is med rabarber
Ingredienser:
325 g rabarber
80 g sukker
Korn af 1 stang vanilje
5 dl græsk yoghurt (10 %)

Fremgangsmåde:
1. Skyl rabarberne og skær enderne af. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn og vaniljestang.
2. Kog det ved svag varme i ca. 10 min til de er møre under låg.
3. Lad kompotten afkøle helt. Fjern vaniljestangen.
4. Kom yoghurt og rabarberkompot i en blender og kør det til en ensartet masse.
5. Kom iscremen en tætlukket beholder med låg og stil den i fryseren. Rør i den ca. hver 15. min. under nedfrysningen (ca. 3-4 timer).

Tag den op 1-1 ½ time før den skal serveres.
IMG_3235