IMG_2922Der er ikke noget som lune snegle med fyld af marcipan og sød lemon curd. Disse er, til ingen overraskelse, lavet ud fra den klassiske kanelsnegl men hvor fyldet er byttet ud med marcipan og lemon curd. Ved at sneglene ligger side om side gør dem bløde og holder på fyldet. God fredag til jer!

Snegle med marcipan og lemon curd
Ingredienser:
Dej:
15 g gær
1 dl mælk
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk kanel
½ tsk salt
2 spsk sukker
1 æg
50 g smør
ca. 150-200 g hvedemel

Remonce:
75 g smør
75 g sukker
125 g lemon curd
100 revet marcipan

Glasur lavet med citronsaft i stedet for vand.

Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt kardemomme, kanel, salt, sukker og æg og rør det godt sammen.
2. Smuldr smørret i 75 g af melet, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt i mindst 5 min.
3. Lad dejen hæve i 45 min.
4. Remoncen: Rør smør og sukker sammen til en blød og cremet masse.
5. Slå dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud til en firkant (30 cm x 30 cm). Smør remoncen på og smør lemon curd ovenpå. Drys med revet marcipan.
6. Rul derefter dejen sammen og skær den til snegle i ca. 3 cm tykkelse. Sæt alle sneglene sammen i en kvadratisk form (ca. 20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
7. Lad dem efterhæve i 45 min.
8. Bag kagen ved 200 grader i ca. 20-30 min.
9. Lad kagen afkøle og kom derefter glasuren på.IMG_2948