IMG_3017Jeg har aldrig prøvet at lave gulerodsbrud, så en gang skulle være den første. Normalvis vil de være lavet på hvedemel og med solsikkekerner, men jeg har tilladt mig erstatte lidt af hvedemelet med grahamsmel og simpelthen også undladt solsikkekerne, men det var fordi de ikke lige var i køkkenskabet. Hvis du gerne vil have dem i, er det ca. 100-150 g du skal bruge, og de skal tilsættes sammen med de revne gulerødder.
Jeg ”frygtede” lidt, at de ville blive en tungere sag, nu hvor der er en lidt grovere meltype i, men det er heldigvis ikke tilfældet. Det er dejlig bløde og luftige og perfekte nybagte og med en god gang smør.

Gulerodsbrud (ca. 12 brud)
Ingredienser:
30 g gær
5 dl lunkent vand
150 g grahamsmel
Ca. 450 g hvedemel
60 g sukker
10 g salt
75 g blødt smør
2 æg
4 gulerødder

Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
2. Tilsæt grahamsmel, sukker og salt og rør godt rundt. Kom derefter hvedemel i og ælt sammen.
3. Ælt derefter det blødesmør ind i dejen og ælt i ca. 8 min til dejen er smidig og fast så den kan æltes på bordet. Det kan være du skal tilsætte slidt mel undervejs for at den er til at ælte.
4. Lad dejen hæve på et let meldrysset bord i 1½-2 timer med et klæde over.
5. Lav en fordybning i midten af dejen og slå æggene ud heri. Kom derefter de revne gulerødder i og fold den sammen til en stor bolle.
6. Nu skal dejen hakkes. Forestil dig ligesom når du hakket en hakkebøf dvs. hak på kryds og på tværs og sørg for at samle dejen op rundt i siderne så både æg og gulerødder kommer godt rundt i dejen.
7. Når dejen er hakket tilpas deles den i ca. 12 brud som forsigtigt lægges over på to bageplader beklædt med bagepapir.
8. Lad dem efterhæve ca. 1 time og bag dem ved 220 grader i ca. 12-15 min til de er gyldne.
Lad dem køle af på en bagerist og nyd dem med et stort lag smør.
IMG_2988IMG_3012

IMG_2991