IMG_2976Prøv en anden version en den klassiske scones, nemlig med søde friske æblestykker i. Det giver et mere rustikt udseende end de klassiske, men smagen fejler bestemt ikke noget. God weekend!

Æblescones (ca. 8 stk)
Ingredienser:
1 dl mælk
10 g bagepulver
160 g hvedemel
55 g smør
25 g sukker
2 g salt
½ æble
1 tsk citronskal, fintrevet.

Fremgangsmåde:
1. Skær smørret i små tern og kom dem i fryseren.
2. Bland bagepulver, mel, sukker og salt sammen.
3. Tilsæt det frosne smør og rør forsigtigt rundt.
4. Hæld mælken i og rør dejen sammen til den er sammenhængende.
5. Kom dejen ud på et let meldrysset bord og tryk den sammen, men ælt så lidt som overhovedet muligt.
6. Skær æblet i små tern og tilføj dem sammen med fintrevet citronskal.
7. Rul dejen ud til 4-5 cm tykkelse.
8. Stik firkanter ud i dejen med en kageudstikker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
9. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 15-18 min.
IMG_2983