Det er mange mange, ja rigtig mange år siden at jeg har lavet pølsehorn – og de er jo egentligt så gode! Jeg har her lavet dem i en grov udgave med en masse fuldkorn, så de mætter dejligt og bidrager med kostfibre. Der kommer rigeligt ud af en portion, så der også til fryseren. Lige til at tage op aftenen forinden og tage med i madpakken.

Grove pølsehorn (20 stk.)
Ingredienser:
100 g knækkede rugkerner
2 dl kogende vand

2 ½ dl vand
1 ½ dl mælk
25 g gær
1 tsk sukker
2 tsk salt
2 æg
200 g fuldkornshvedemel
100 havregryn
Ca. 400 g hvedemel
10 pølser
Æg til pensling

Fremgangsmåde:
1. Kom rugkernerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad det trække ca. 1 time.
2. Lun mælk og vand op og gør gæren ud heri.
3. Tilsæt sukker, salt og rugkernerne og rør rundt.
4. Kom æg, havregryn og de to meltyper i, men hold lidt tilbage af hvedemelet.
5. Ælt dejen rigtig godt sammen og gerne i ca. 10 min.
6. Stil dejen til hævning i ca. 1-2 timer.
7. Drys lidt mel ud på bordet og tag dejen ud på det.
8. Skær pølserne midt over.
9. Del dejen i 20 klumper og rul dem til pølser. Tag enden på din dejpølse og sno den rundt om pølsen. Læg pølsehornene på bradepande beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve ca. ½ time.
10. Pensl pølsehornene med æg og bag dem ved 225 grader i ca. 15 min. til de er gyldne.