IMG_2555Det er for alvor blevet vinter og koldt, så hvorfor ikke varme sig på en varm og næringsrig suppe indendørs. Denne suppe er lavet på røde linser, som er smæk fyldt med kostfibre og en masse andre gode råvarer. Jeg toppede den med en klat skyr og rugbrødcroutoner, men det kan du skifte ud til netop din ynglings topping.
Linsesuppe med grillede peberfrugt (2 pers.)
Ingredienser:
1 dl røde linser
2,5 dl vand
2 gulerødder
1 løg
25 g frisk ingefær
2 fed hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk gurkemeje
1 spsk olivenolie
1 l grøntagsbouillon
Citronsaft
2 grillede søde røde peber (de aflange)

Fremgangsmåde:
1. Skyl linserne og kog dem under låg 2,5 dl vand, til de er udkogte
2. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
3. Hak løg, hvidløg og ingefær i små tern. Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, ingefær, revet gulerod, gurkemeje og spidskommen. Det skal ikke tage farve.
4. Kom 5 dl af bouillonen i lad det koge op.
5. Tilsæt de kogte linser sammen med dets kogevand og 3 dl bouillon (gem stadig en smule.
6. Lad det hele koge i 15-25 min. og justerer undervejs med bouillon til den ønskede tykkelse.
7. Halverer peberfrugterne og fjern kerner. Læg dem en bradeplade med bagepapir med skindsiden vendt opad. Grill dem øverste i ovnen til de får sorte pletter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt. Pil derefter skindet af og skær dem i tern.
8. De sidste par minutter af suppens kogetid kommes de grillede peberfrugt tern i suppen.
9. Blend suppen sammen med en stavblender. Smag til med salt og citronsaft.
Serverer suppen med din ynglings suppe topping.
IMG_2537