IMG_2201Det er årstiden til suppe, og der er nu heller ikke noget som en HJEMMELAVET suppe. Den er super nem at lave, den smager dejligt af rødbede og så er der ofte også rest tilbage, som kan kommes i fryseren til en anden god gang.
Denne suppe serverede jeg med en klat skyr og rugbrødscroutoner, men det kan du udskifte som du ønsker. Inden du starter med suppen, vil jeg anbefale at have klargjort alle ingredienserne, så er det nemmest for dig at håndterer.

Rødbedesuppe (4 pers)
Ingredienser:
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder (svarende til ca. 200 g)
200 g kartofler
750 g rødbeder
½ -1 tsk chiliflager
2 spsk olivenolie
1 l grøntsagsbouillon
2 tsk karry
Salt og peber
Saft fra en citron

Fremgangsmåde:
1. Snit løg og hvidløg i mindre stykker. Varm olivenolie op i en gryde og steg løget ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt derefter hvidløg og steg i yderligere 1 minut.
2. Skræl gulerødder, kartofler og rødbeder og skær dem i grove tern. Kom dem i gryden sammen med chili og karry og steg videre ved svag varme i 7-8 min.
3. Hæld grøntsagsbouillon over og kog suppen i 30 min under låg indtil rødbederne er helt møre.
4. Blend suppen og smag den til med citronsaft, salt og peber.
IMG_2220