IMG_2428 Disse julemuffins er fyldt med alle de julekrydderier, der hører til i december. I bare én mundfuld får du knas fra hasselnødder, duft af jul og sødme fra kaffe-kakaoglasuren – Man får absolut lyst til at tage en bid mere. Så inviterer endelig familie og venner til julekaffe og byd dem på en dejlig luftig muffin.

Julemuffins (10 stk)
Ingredienser:
1,5 dl havregryn
2 dl kogende vand
100 g blødt smør
50 g sukker
50 g brun farin
2 æg
125 g mel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
½ tsk stødt nelliker
1 tsk vaniljesukker
80 g hakkede hasselnødder
50 g tørrede tranebær
Revet citronskal fra 1 økologisk citron

100 g flormelis
1 tsk kakaopulver
7 tsk kaffe

Fremgangsmåde:
1. Kom havregryn i en lille skål og overhæld det med kogende vand. Sæt det til side.
2. Pisk sukker og smør sammen i en anden skål.
3. Rør æggene i et af gangen og vend derefter havregrøden i.
4. Sigt mel, bagepulver og krydderier i dejen og rør den god sammen.
5. Tilsæt hakkede hasselnødder, tørrede tranebær og citronskal
6. Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i ca. 20 min ved 200 graderIMG_2418