IMG_2257

IMG_2284Min familie kom til kaffe og kage en dejlig søndag, hvilket simpelhen er så skønt, for så er der nemlig lejlighed til at afprøve nye slags kager. Disse æblesnitter er opstået med inspiration fra den traditionelle hindbærsnitte, da jeg tænkte den godt kunne trænge til et nyt pust. Det er en god idé at starte i god tid med disse æblesnitter, da både bunde og æblekompotten skal nedkøles, før vi kan samle snitterne. Det kan med fordel laves dagen før. Håber du synes lige så godt om dem som min familie og jeg. Opskriften kan godt se lidt lang og uoverskuelig ud, men kast dig bare ud i det – det er slet ikke så svært.

Æblesnitter med ingefærglasur (ca. 40 stk. )
Ingredienser:
Dej:
200 g hvedemel
2 nip salt
2 spsk sukker
120 g smør
2 spsk sammenpisket æg
1,5 spsk koldt vand til at samle dejen med

Æblekompot:
300 g æbler skåret i både
½ vaniljestang
1,5 spsk sukker
½ tsk vaniljesukker
Du får ekstra rester af denne portion

Glasur:
120 Flormelis
½ tsk stødt ingefær
5,5 tsk kogende vand
Giver mere glasur end der er brug for, men den helt rette smag.

Fremgangsmåde:
Lav først æblekompotten
1. Kom æblerne, den halve flækkede vaniljestang og sukker i en gryde med en lille smule vand i bunden.
2. Lad det få et opkog og lad det derefter simre til æblerne er helt møre og vandet er kogt fra. Husk at holde øje med det, så det ikke brænder på. Smag kompotten til om den mangler sukker. Jeg kom en lille smule vaniljesukker i.
3. Lad kompotten køle helt af før du samler dine snitter.

Bundene:
4. Bland mel, salt, sukker sammen og smuldr smørret i. Smuldre det hele sammen og saml dejen med først lidt æg og derefter med lidt koldt vand. Kom vandet i lidt af gangen og saml dejen til den er fast og glat.
5. Rul dejen ud på et let meldrysset bord i ca. 2 mm tykkelse. Udstik X bunde med en udstikker, afhængig af størrelse af din udstikker (jeg brugte en, der var 3,5 x 3,5 cm).
6. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min. til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist til de er helt kolde, før du kommer æblekompot imellem dem.

Glasur:
7. Rør flormelis og tørret ingefær sammen. Tilsæt vandet og rør godt rundt.
8. Kom glasuren i en sprøjtepose.
9. Tag halvdelen af bunden og kom glasuren oven på (drys evt. med lidt krymmel, mens glasuren er våd).

Sammensætning:
10. Når glasuren har sat sig lidt, er vi klar til endelig at samle snitterne.
11. Tag en bund, kom lidt æblekompot på, og læg en bund med glasur oven på. Pres en smule ned.

IMG_2298

IMG_2292