IMG_9890Specier er altid så gode og tilfredsstiller helt klart den søde tand. Jeg ville prøve nogle lidt anderledes en de traditionelle citronspecier, så derfor blev det til disse med lime og hvid chokolade. Den hvide chokolade er også med til at give dem et strejf af en karamelliserede smag.

Specier med lime og hvid chokolade (ca. 45 stk.)
Ingredienser:
1 vaniljestang
125 g flormelis
300 g hvedemel
225 g smør
Limeskal fra 3 lime
60 g hvid chokolade

Fremgangsmåde:
1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille urtekniv (eller hvad der er nemmest). Mas kornene med lidt af flormelissen med siden af urtekniven, så kornene skilles fra hinanden.
2. Riv limeskalen på den fine side af rive jernet.
3. Hak chokoladen fint
4. Bland nu alle ingredienserne sammen i en skål og ælt til en ensartet masse.
5. Form nu dejen til en lang pølse med en diameter på ca. 4 cm.
5. Læg pølsen i køleskabet 1 time (eller i fryseren ½ time). Skær tykke skiver af ca. ¾ cm og læg dem på bagepapir på en bageplade.
6. Bag dem ved 180 grader i ca. 12 min til de er let gyldne.

Opbevar dem i en lufttæt beholder.

IMG_9891

IMG_9885