Falafel med edamame-bønner

IMG_7410Falafel behøves nødvendigvis ikke at laves med kikærter, men man kan faktisk også bruge de skønne grønne edamame-bønner. Opskriften her er super nem at lave, og du kan bruge dem som tilbehør eller som hovedelement i din aftensmad. Jeg serverede den med natural skyr til, som gik godt til den lidt stærke smag fra spidskommen og chili.

Falafel med edamame-bønner (ca. 12 stk)
Ingredienser:
½ kg optøede edamame-bønner
1 løg
2 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
Salt og peber
1 æg

Sesamfrø

Fremgangsmåde:
1. Dup edamame-bønnerne tørre med køkkenrulle eller viskestykke.
2. Blend dem til en grov puré (jeg gjorde det med en stavblender) og kom det i en skål.
3. Fin hak løget og knus hvidløgene.
4. Bland alle ingredienserne sammen med edamame-puréen og smag til med spidskommen, salt og peber
5. Form puréen til kugler i ønskede størrelse
6. Rul dem i sesamkerne og kom dem på en bradepande beklædt med bagepapir.
7. Bag dem ved 200 grader varmluftovn i 20 min

IMG_7418

IMG_7409

1 Kommentar

  1. suitfood

    8. marts 2017 at 9:11

    Hej Kathrine.
    Hvor lyder det dejligt! Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men synes da du skal forsøge dig med det :-) De kan holde sig et par dage i køleskabet, vil jeg tro. De vil nok falde lidt i farven. Håber de blev gode? :-)

    De bedste hilsner fra Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2018 Suitfood

Tema af Anders NorenOp ↑